- آزمون T دو گروه وابسته جهت مقایسه رفتار توده وار بین گروههای مختلف
در این پژوهش با توجه به دو متغیر بودن فرضیه و نوع همبستگی آن از ضریب همبستگی و نیز از آزمون t دو گروه وابسته در سطح اطمینان ۹۵ درصد (سطح خطا ۵ درصد) به منظور آزمون معنی دار بودن رابطه همبستگی بین دو متغیر استفاده شده است.
۹-۳ روش های آماری
الف-روش های توصیفی
در این قسمت بعد از اینکه اطلاعات دسته بندی و تلخیص شد مشخصه هایی از جمله کمترین ، بیشترین، میانگین ، میانه، انحراف معیار، چولگی و کشیدگی، متغییرها محاسبه می شود
ب-روش های تحلیلی
۱- آزمون کلموگروف- اسمیرونوف
برای انتخاب نوع آزمون نیاز به بررسی نرمال بودن یا نبودن متغیرها داریم بنابرین ابتدا فرض نرمال بودن داده ها بررسی می شود در ابتدا معلوم می شود که متغیرها(وابسته) نرمال هستند یا خیر. برای حصول اطمینان از نرمال بودن متغیرها و باقیمانده ها از آزمون کولموگروف- اسمیرنف[۸۵] استفاده می شود.
فرض صفر و فرض مقابل در این آزمون به صورت زیر نوشته میشود.
آماره این آزمون به صورت زیر میباشد:
در این رابطه توزیع تجمعی نظری تابع مورد آزمون است که باید پیوسته و کاملا معین باشد. اگرمقدار احتمال مربوط به این آزمون بزرگتر از۰۵/۰ باشد، با اطمینان ۹۵% میتوان نرمال بودن توزیع متغیرها و باقیمانده ها را مورد تأیید قرار داد.
۲- تعیین سطح زیر منحنی:
که حسب مورد آزمون t استفاده میگردد، با توجه به دو متغیر بودن فرضیه و نوع همبستگی آن از ضریب همبستگی و نیز از آزمون t دو گروه وابسته در سطح اطمینان ۹۵ درصد (سطح خطا ۵ درصد) به منظور آزمون معنی دار بودن رابطه همبستگی بین دو متغیر استفاده شده است.
۳ ـ به طور معمول دو نوع ریسک یا خطا وجود دارد:
خطای نوع اول (ریسک α ): که در این خطا ما به اشتباه فرض H0 رد میکنیم در حالی که بایستی فرضیه H ۰ پذیرفته می شود.
خطای نوع دوم (ریسکβ ) در این خطا نیز فرضیه H ۱ غلط میباشد و بایستی رد شود، در حالی که به اشتباه پذیرفته می شود.
به طور معمول دو نوع a با مقادیر ۵ % = α و ۱% = α برگزیده میگردد و با توجه به دو دامنه بودن توزیعها، به طور معمول از برای آزمودن استفاده می شود به طوری که میباشد که در این پژوهش سطح خطا (α) ، ۵% در نظر گرفته شده است و درجه آزادی به صورت n -2= df محاسبه میگردد جدول این آزمون به صورت زیر میباشد:
۴- تعریف و محاسبه آماره آزمون
آماره آزمون اگر از نوع باشد به صورت زیر تعریف خواهد شد:
۵ ـ تصمیم گیری
اگر t محاسبه شده در ناحیه H 1 دنباله سمت راست یا چپ قرار گیرد نظر به برگزیدن ۵% = a با اطمینان ۹۵% میتوان پذیرفت که بین دو متغیر x و y ارتباط معنیدار و در صورتی که در ناحیه H 0 قرار گیرد میتوان گفت که رابطه معنیداری بین x و y وجود ندارد.
مسئلهای که بیشتر پژوهشگران در برنامه ریزی هر پژوهش، با آن مواجه اند اندازه یا حجم لازم برای نمونه است. قانون کلی در این مورد، بزرگترین اندازه ممکن را تصویب می کند. هدف از مطالعه نمونه کسب اطلاع در مورد جامعه است که نمونه از آن انتخاب شده است. بنابرین هر چه نمونه با حجم بزرگتری انتخاب شود، بین شاخص های آماری، ارتباط نزدیکی وجود دارد. با نمونه بزرگ، پژوهشگر، کمتر فرض صفر را در شرایطی که درست نیست، میپذیرد.
۱۰-۳ خلاصه فصل
در این فصل ابتدا فرضیه های تحقیق،دوره ی زمانی تحقیق،جامعه مورد مطالعه و چگونگی جمع آوری اطلاعات تشریح گردید.در ادامه آزمون های آماری لازم جهت آزمون فرضیات تحقیق نیز بیان شد. در فصل بعد به بیان یافته های تحقیق و تحلیل آن ها پرداخته خواهد شد.
فصل چهارم
تجزیه وتحلیل داده ها
۱-۴ مقدمه
در فصل سوم، روش تحقیق، نحوه جمع آوری داده ها و روش آزمون فرضیه ها بیان شد. در این فصل با بهره گیری از تکنیکهای آماری مناسبی که با روش تحقیق، نوع متغیرها و … سازگاری دارند، داده های جمع آوری شده دستهبندی، تجزیه و تحلیل و درنهایت فرضیه های تحقیق مورد آزمون قرار میگیرد. در این فرایند داده ها هم از لحاظ مفهومی و هم از جنبه تجربی پالایش میشوند و نقش تکنیکهای گوناگون آماری در استنتاج و تعمیم نتایج زیر بررسی شدهاند.
تجزیه و تحلیل داده ها برای بررسی صحت و درستی فرضیه برای هر نوع تحقیق از اهمیت خاصی برخوردار است. امروزه در بیشتر تحقیقاتی که متکی بر اطلاعات جمع آوری شده از موضوع مورد تحقیق میباشد؛ تجزیه و تحلیل اطلاعات از اصلیترین و مهمترین بخشهای تحقیق محسوب می شود. داده های خام با بهره گرفتن از نرمافزار آماری مورد تجزیه و تحلیل قرار میگیرند و پس از پردازش به شکل اطلاعات در اختیار استفاده کنندگان قرار میگیرند.
۲-۴ آمارتوصیفی
درجدول ۴-۱ آمار توصیفی مربوط به متغیرهای تحقیق به ترتیب به صورت کلی و به تفکیک آورده شده است. آماره های توصیفی شامل میانگین، انحراف استاندارد، مقادیر مینیمم و ماکزیمم، چولگی و کشیدگی و… میباشد.
جدول۱-۴: نتایج توصیفی (رفتارتودهوار)
متغیر ها
تعداد
میانگین
میانه
انحراف استاندارد
چولگی
کشیدگی
مینیمم
ماکزیمم
رفتارتوده وار صندوق های سرمایه گذاری مشترک
صندوق های بزرگ
۱۰۸۹۲
-۰٫۱۱۱۳۸
-۰٫۰۷۱۰۱
۰٫۱۴۷۳۳
-۱٫۱۹۵۴۵
۰٫۷۹۴
-۰٫۵
۰٫۰۶۲۵
-
- Lakonishok ↑
-
- Efficient market hypothesis (EMH) ↑
-
- Anomalies ↑
-
- Behavioral finance ↑
-
- Daniel con-Man ↑
-
- First-Order Effect ↑
-
- Devenow ↑
-
- Welch ↑
-
- Lobao ↑
-
- Serra ↑
-
- Bikhchandani ↑
-
- Sharma ↑
-
- profit/utility-maximizing ↑
-
- Christie ↑
-
- Huang ↑
-
- Hot Stocks ↑
-
- Spurious herding ↑
-
- Intentional herding ↑
-
- Capital account convertibility ↑
-
- Effects ↑
-
- Anomalies ↑
-
- Private Information ↑
-
- Localized ↑
-
- .Fama ↑
-
- Momentum-investment ↑
-
- Hirshleifer ↑
-
- Hong Teoh ↑
-
- Waldman ↑
-
- Lux ↑
-
- Marchesi ↑
-
- Externalities ↑
-
- Cascades Models ↑
-
- Payoff Externalities Models ↑
-
- Principle-Agent ↑
-
- Cascades Models ↑
-
- Informational cascades ↑
-
- Informational blockages ↑
-
- Bank Runs ↑
-
- Dybving ↑
-
- Diamond ↑
-
- Reputational herding ↑
-
- Principal-agent problem ↑
-
- Zweibel ↑