این فضای جدید امکان های جدیدی را هم در اختیار اقتصاد قرار میدهد، از جمله در داخل یک کشور با تسهیل روابط اقتصادی، به توسعه اقتصادی کمک میکند، از سوی دیگر روابط اقتصادی فراملی را تسهیل میکند و از این طریق، جهانی شدن در بُعد اقتصادی را سرعت می بخشد. آنچه از آن به عنوان بازاریابی شبکه ای یاد می شود یک نمونه از تاثیر فضای رایانه ای در اقتصاد است[۲۱۷].
فرایند جهانی شدن راه به سوی جامعه دانش مدار و مدیریت گرا می گشاید که در آن دانش و اطلاعات محور رشد و توسعه همه جانبه هر جامعه است،البته شایان ذکر است که در برابر نظریه جهانی شدن مخالفت هایی وجود دارد که از آن جمله می توان به نظریه اُرد بزرگ اشاره کرد.
او در نظریه اش ثابت میکند دهکده کوچک جهانی زاییده فکر سردمداران غرب است که می پندارند با داشتن سخت افزار شبکه جهانی اینترنت و … میتوانند آن را مدیریت نیز بنمایند .
اما بقول اُرد بزرگ این ابزار دیگر در اختیار آن ها نیست و حرکت سریع این رسانه ها در درون جوامع و وجود میلیونها کاربر ، جایی برای کنترل هدفمند آن توسط ارباب قدرت باقی نگذاشته است.
اُرد بزرگ پیشبینی نموده که تعداد وبلاگ ها و سایتها بزودی چندین برابر جمعیت کل جهان بشود و برای هر سئوالی دهها راه حل پیدا می شود که بعضا مغایر هم هستند. او رشد ترجمه داده ها را باعث تشدید جریان حاضر میداند و درنهایت معتقد است رستاخیز و انقلابی در صحنه اندیشه در حال شکل گیری است. و درآخر بر این اصل پای می فشارد که ایرانیان بخاطر پیشینه سترگ و بزرگشان و همچنین خلاقیت و نو آوری در صحنه اندیشه میتوانند پاشاهان آینده این کهکشان باشند[۲۱۸].
اما در خصوص ایده اندیشههای کهکشانی باید بیان داشت؛سران کشورهای باختری هم به همراه نخبگانشان، ایامی است که بر طبل ایده ((دهکده کوچک جهانی))میزنند. آن ها بر این باورند که با گسترش روز افزون اینترنت و سایر ابزارها، جهان کوچک و کوچکتر خواهد شد تا بدان جا که همگان در پهنه این دهکده به یگدیگر گره می خورند و در نهایت با مراودات بیشتر زمینه یگانگی آدمیان فراهم می شود .اما این ایده براستی درست نیست. چرا که آدمی دارای انگاره های روانی گوناگونی است. در گذشته بسیاری از انگاره های آدمیان در مسیر زندگی می مُردند چرا که ابزاری برای رشد نداشتند . اما اینترنت این زمینه را به وجود آورده که آدمی بیشتر انگارهای درونی خویش را آشکار سازد .
با این نگاه،دیگر نمی توانید اندیشه او را در یک جا دسته بندی کنید. اندیشه آدمی پیوسته از شکلی به شکل دیگر در میآید. این گونه به گونه شدنها تا درک درست از جهان و هستی ادامه مییابد. لذا کاربران گاهی هزاران تارنگار اینترنتی میسازند تا در هر یک از آن ها خویش را بیابند گاه خویش آسمانی و گاه خویش دیو گونه. پس به راحتی می توان پیشبینی نمود که در آینده ایی نه چندان دور تعداد وب نوشت ها و تارنگارهای اینترنتی چندین برابر شمار آدمیان جهان گردد.هرآدمی این اجازه را دارد که آرای خود را در برابر اندیشههای گوناگون بیان دارد و از آن دفاع نماید .
بارشد روز افزون ترجمه داده ها، این بستر با گسترشی روز افزون مواجه خواهد شد. در آغاز باختر بر این باور بود که با مدیریت اینترنت میتواند دهکده ای برای خود از همه کاربران جهان بسازد[۲۱۹]. بده بستان های داده ها در این پهنه را گواه این امر میدانست حال آنکه این پهنه چنان گسترش شگفت آوری یافته که هیچ کدام از آن ها توان نگهداری از داده های خود را نیز ندارد. پنداشت ها در این پهنه آن چنان رنگ به رنگ و زیاد است که نمی توان به راحتی آن را مدیریت نمود.اما باختر یا بهتر بگوییم صهیونیسم برای کسب این مهم همواره اصرار میکند و معتقد است برای ساخت این دهکده و مدیریت بر آن، مانند ساخت هر مجموعه دیگری نیاز به دو چیز است، یکی نقشه (محور فکری) و دیگری ابزار ساخت (محور امکانات). صهیونیسم نزدیک به صد و اندی سال قبل برای خود نقشه جدیدی تعریف کردهاست که تمام این سال ها نقشه راه و راهنمای این قوم برای رسیدن به اهداف خودش بوده است. و همچنین پروتکل های ۲۴ گانه دانشوران یهود که برنامه کاری یهود است برای رسیدن به آرزوی ساختن دهکده جهانی و حکومت بر مردم جهان تدوین شده است[۲۲۰]. در واقع دهکده جهانی، سومین هدفی است که در استراتژی یهود روی آن سرمایه گزاری می شود. سه هدف کلی یهود برای رسیدن به خواسته ها و آمال ۳۰۰۰ ساله اش به ترتیب زیر است:
– هدف اول رسیدن به کشوری مستقل با نام اسرائیل است، بیش از ۶ دهه است که قتل و جنایت این قوم در فلسطین جلوی چشم مردم دنیا است.هدفی که درپروتوکل هایشان به نام((سرزمین موعود))شناخته شده است.
– هدف دوم که در نقشه رژیم اسرائیل با دو خط آبی رنگ در بالا و پایین پرچم نشان داده می شود، نیل تا فرات است. این هدف موضوعی است که سران کشورآمریکا و رژیم اسرائیل با نام خاورمیانه جدید از آن نام میبرند.
– هدف سوم که در پرچم اسراییل با شکل دو مثلث درهم یا ستاره نشان داده شده است که شش گوشه آن تداعی کننده شش گوشه جهان است، به دهکده جهانی شهرت یافته است[۲۲۱]. دهکده ای که خواه ناخواه نیاز به یک کدخدا دارد و آن کدخدا همان اسرائیلی است که سودای برگشت به حکومت آرمانی خویش را دارد.