همچنین مؤسساتی که مدیران آن ازلحاظ حسابداری و فناوری اطلاعات قویتر و تعهدپذیری و حس مشارکت بیشتری دارند نسبت به مؤسسات دیگر ازلحاظ همسانسازی سیستمهای اطلاعاتی حسابداری در وضعیت بهتری هستند.
۲-۲۴-بررسی تأثیر عوامل انسانی براثر بخشی سیستمهای اطلاعاتی حسابداری
دهقانزاده (۱۳۹۰)، به بررسی تأثیر عوامل انسانی بر اثربخشی سیستمهای اطلاعاتی حسابداری پرداخته است. در این تحقیق ویژگیهای شخصیتی، تجربه، تخصص و رضایت شغلی استفاده کنندگان از سیستمهای اطلاعاتی حسابداری به عنوان عوامل انسانی مؤثر موردبررسی قرارگرفته است. در این تحقیق برای اندازهگیری اثربخشی از معیارهای تأمین انتظارات اطلاعاتی استفاده کنندگان از سیستمهای اطلاعاتی حسابداری (ازجمله مدیریت)، رعایت الزامات قانونی مربوطه، امکان تهیه گزارشان مالی داخلی و خارجی و ایجاد ساختار کنترل مناسب، استفاده شده است نتایج این تحقیق حاکی از آن است که:
-
- رشته تحصیلی، میزان تحصیلات، دوره های مهارتآموزی، تجربه کار مالی استفاده کنندگان از سیستمهای اطلاعاتی حسابداری براثر بخشی سیستمهای اطلاعاتی مؤثر نیست.
-
- تجربه کار با نرمافزارهای مالی و رضایت شغلی استفاده کنندگان از سیستمهای اطلاعاتی حسابداری براثر بخشی سیستمهای اطلاعاتی مؤثر است.
-
- ویژگیهای شخصیتی روان رنجوری و برونگرایی استفاده کنندگان از سیستم براثر بخشی سیستم مؤثر نیست و ویژگیهای گشودگی، خوشایندی و وظیفهشناسی استفاده کنندگان از سیستم بر اثربخشی سیستم مؤثر است.
- نتایج پرسشنامه (NEO) حاکی از آن است که استفاده کنندگان از سیستمهای اطلاعاتی حسابداری دارای شخصیتی باثبات تا حدی برونگرا، محافظهکار و وظیفهشناس هستند.
۲-۲۵-بررسی ویژگیهای کیفی سیستمهای اطلاعاتی حسابداری
دستگیر و غالبی (۱۳۸۹)، در مقالهای به ارزیابی ویژگیهای کیفی سیستمهای اطلاعاتی حسابداری در شرکت پتروشیمی بندر امام پرداختند.
و به این نتیجه دست یافتند که سیستمهای اطلاعاتی حسابداری شرکت پتروشیمی بندر امام ویژگی کیفی را دارا است و مطلوب است.
۲-۲۶-بررسی عوامل مؤثر بر پیادهسازی موفق سیستمهای اطلاعاتی حسابداری
خواجوی و جور یابی (۱۳۸۹)، در مقالهای که در مجله پژوهشهای حسابداری مالی به چاپ رسیده است. به بررسی عوامل مؤثر بر پیادهسازی موفق سیستمهای اطلاعاتی حسابداری در شرکتهای پذیرفتهشده در بهابازار اوراق بهادار تهران پرداختند. در این تحقیق عوامل تأثیرگذار در غالب سه فرضیه اهم. «منابع انسانی» و «مشخصات فنی سیستمهای اطلاعاتی حسابداری» و «استراتژیهای مدیریتی» طبقهبندی گردیدهاند؛ و از میان عوامل فرعی مطرحشده نیز «دانش و درک کاربران از سیستمهای اطلاعاتی حسابداری»، «تجربه قبلی کاربران»، «مشارکت کاربران»، «تعهد و التزام مدیریت»، «مدیریت پروژه»، «مقاومت کاربران در برابر تغییر»، «کیفیت آموزش»، «بودجه زمانی»، «انعطافپذیری سیستم با نیازهای سازمان» و «زیرساختهای مناسب سختافزاری» به ترتیب دارای بیشترین تأثیر، در پیادهسازی موفق سیستمهای اطلاعاتی حسابداری شناخته شد.
۲-۲۷-بررسی امنیت در سیستمهای اطلاعاتی حسابداری با تأکید بر رمزهای ورود
آراد و دیگران (۱۳۹۰)، در مقالهای که در مجله حسابرس به چاپ رسیده است. به بررسی امنیت در
سیستمهای اطلاعاتی حسابداری با تأکید بر رمزهای ورود پرداخته است. در این تحقیق تهدیدهایی که شرکتها و سازمانها با آن ها مواجهاند؛ و توصیه های کاربری برای ارتقاء امنیت رمز ورود بیانشده است.
جدول ۲-۱: تحقیقات انجامشده در داخل و خارج ایران
ردیف
عنوان محقق
سال تحقیق
عنوان مقاله
شرح
۱
جمشیدی و دیگران
۱۳۹۲
بررسی موانع توسعه سیستمهای اطلاعاتی حسابداری رایانهای در شرکتهای صنعتی استان کرمانشاه
۱-عدم توانایی مدیران در استفاده از اطلاعات سیستمها ۲- پایین بودن دانش حسابداری طراحان سیستمها-بالا بودن هزینه طراحی و توسعه سیستمها ۴- تهدیداتی که شرکتها در سیستمهای اطلاعاتی حسابداری مواجهاند را به عنوان موانع توسعه سیستمها دانستند.
۲
حیدری و دیگران
۱۳۹۱
مطالعه دلایل عدم توسعه سیستمهای اطلاعاتی حسابداری در شرکتهای تولیدی استان بوشهر
۱-عدم استفاده مدیران از خروجی سیستم ۲- پایین بودن دانش IT مدیران ۳-پایین بودن دانش حسابداری مدیران ۴-عدم تعهد مدیران ۵-پایین بودن دانش حسابداری در زمینه رایانه ۶- مشکلات مربوط به یافتن طراحان ذیصلاح ۷- عدم استفاده از متخصصین داخلی و خارجی
۳
حیدری و دیگران
۱۳۹۱
بررسی تأثیر اندازه شرکت در توسعه سیستمهای اطلاعاتی حسابداری
الف – هر چه تعداد کارمندان بیشتر شود استفاده مدیران از خروجی سیستم بیشتر و یافتن طراح ذیصلاح راحتتر میشود. ب- مدیران شرکتهای بیش از ۱۵۰ کارمند نسبت به مدیران شرکتهای کمتر از ۱۵۰ کارمند از دانش IT، دانش حسابداری، تعهد و مهارت یارانهای بیشتری برخوردارند. ج- استفاده از منابع مشورتی (متخصصین) در شرکتهای با بیش از ۱۵۰ کارمند نسبت به شرکتهای کمتر از ۱۵۰ کارمند بیشتر است.
۴
انصاری و شیبانی تذریجی
۱۳۸۹
بررسی و تعیین عوامل مؤثر بر همسانسازی سیستمهای اطلاعاتی حسابداری
نتایج این تحقیق حاکی از آن است که مؤسساتی که از سطح فناوری اطلاعات بالاتر و کارشناسان حسابداری و متخصصان فناوری اطلاعات بیشتری دارند ازنظر همسانسازی سیستمها، در وضعیت بهتری هستند. ۲-مؤسساتی که مدیران آن ازلحاظ حسابداری و فناوری اطلاعات قویتر و تعهدپذیری و حس مشارکت بیشتری دارند نسبت به مؤسسات دیگر ازلحاظ همسانسازی سیستمهای اطلاعات در وضعیت بهتری هستند.
۵
حامد دهقانزاده
۱۳۹۰
بررسی تأثیر عوامل انسانی و اثربخشی سیستمهای اطلاعاتی حسابداری
۱-رشته تحصیلی، میزان تحصیلات، دوره های مهارتآموزی، تجربه کار مالی استفاده کنندگان از سیستمهای اطلاعاتی حسابداری براثر بخشی سیستمهای اطلاعاتی مؤثر نیست.۲- تجربه کار با نرمافزارهای مالی و رضایت شغلی استفاده کنندگان از سیستمهای اطلاعاتی حسابداری براثر بخشی سیستمهای اطلاعاتی مؤثر است. ۳-ویژگیهای شخصیتی روان رنجوری و برونگرایی استفاده کنندگان از سیستم براثر بخشی سیستم مؤثر نیست و ویژگیهای گشودگی، خوشایندی و وظیفهشناسی استفاده کنندگان از سیستم بر اثربخشی سیستم مؤثر است.
۶
دستگیر و غالبی
۱۳۸۹
ارزیابی ویژگیهای کیفی سیستمهای اطلاعاتی حسابداری در شرکت پتروشیمی بندر امام
و به این نتیجه دست یافتند که سیستمهای اطلاعاتی حسابداری شرکت پتروشیمی بندر امام ویژگی کیفی را دارا است و مطلوب است.
۷