معناداری ضریب متغیر اقلام تعهدی ناشی از تغییر در حساب های دریافتنی (۰۶۹/۰-) حاکی از وجود یک رابطه معنادار بین درصد مالکیت نهادی و اقلام تعهدی ناشی از تغییر در حساب های دریافتنی است. بنابرین، فرضیه اول تحقیق رد نمی شود.
۴-۴-۲) نتایج برآورد مدل (۳-۲)
به منظور آزمون فرضیه دوم تحقیق، مدل (۳-۲) با رویکرد داده های ترکیبی برآورد شده است. معناداری آماره لیمیر (۳۳/۱۸) و هاسمن (۸۱/۵۳) در سطح %۱ نشان میدهد که برای برآورد مدل (۳-۲) باید از روش اثرات ثابت استفاده شود.
نتایج برآورد مدل (۳-۲) با رویکرد اثرات ثابت نشان میدهد که عرض از مبدأ (۵۰۳/۱) و ضریب متغیرهای اندازه شرکت (۰۶۷/۰-)، رشد شرکت (۰۰۳/۰-) و سودآوری آن (۲۱۹/۰) در سطح %۱ معنا دارند ولی ضریب متغیر اقلام تعهدی ناشی از تغییر در حساب های پرداختنی (۰۲۴/۰) معنادار نیست.
معناداری آماره فیشر (۹۹/۱۸) در سطح %۱ حاکی از معناداری کلی مدل است. ضریب تعیین تعدیل شده نیز نشان میدهد که متغیرهای مستقل تحقیق حدود ۷۵ درصد از تغییرات متغیر وابسته را تبیین می نمایند. نتایج آزمون عامل تورم واریانس نیز وجود مشکل هم خطی را بین متغیرهای مستقل مدل (۳-۲) رد میکند. در نتیجه می توان به نتایج برآورد شده جهت آزمون فرضیه دوم تحقیق اتکا نمود.
نگاره (۴-۴): نتایج برآورد مدل (۳-۲)
متغیر
ضریب
آماره تی استیودنت
معناداری
شاخص VIF
عرض از مبدأ
**۵۰۳/۱
۴۳/۱۴
۰۰/۰
—
∆APAY
۰۲۴/۰
۴۴/۰
۶۶/۰
۰۰/۱
SIZE
**۰۶۷/۰-
۶۱/۸-
۰۰/۰
۰۱/۱
MTB
**۰۰۳/۰-
۴۶/۲-
۰۱/۰
۱۴/۱
PROFIT
**۲۱۹/۰
۵۷/۴
۰۰/۰
۱۳/۱
ضریب تعیین تعدیل شده
%۶۸/۷۴
آماره فیشر (معناداری)
**۹۹/۱۸ (۰۰/۰)
آماره لیمیر (معناداری)
**۳۳/۱۸ (۰۰/۰)
آماره هاسمن (معناداری)
**۸۱/۵۳ (۰۰/۰)
** معناداری در سطح %۱
عدم معناداری ضریب متغیر اقلام تعهدی ناشی از تغییر در حساب های پرداختنی (۰۲۴/۰) حاکی از عدم وجود یک رابطه معنادار بین درصد مالکیت نهادی و اقلام تعهدی ناشی از تغییر در حساب های پرداختنی است. بنابرین، فرضیه دوم تحقیق رد می شود.
۴-۴-۳) نتایج برآورد مدل (۳-۳)
به منظور آزمون فرضیه سوم تحقیق، مدل (۳-۳) با رویکرد داده های ترکیبی برآورد شده است. معناداری آماره لیمیر (۵۸/۱۹) و هاسمن (۶۲/۵۱) در سطح %۱ نشان میدهد که برای برآورد مدل (۳-۳) باید از روش اثرات ثابت استفاده شود.
نتایج برآورد مدل (۳-۳) با رویکرد اثرات ثابت نشان میدهد که عرض از مبدأ (۴۸۸/۱) و ضریب متغیرهای اندازه شرکت (۰۶۶/۰-) و سودآوری آن (۲۱۳/۰) در سطح %۱ و ضریب متغیرهای اقلام تعهدی ناشی از تغییر در دارایی های ثابت (۰۸۵/۰) و رشد شرکت (۰۰۲/۰-) در سطح %۵ معنا دارند.
معناداری آماره فیشر (۳۲/۲۰) در سطح %۱ حاکی از معناداری کلی مدل است. ضریب تعیین تعدیل شده نیز نشان میدهد که متغیرهای مستقل تحقیق حدود ۷۵ درصد از تغییرات متغیر وابسته را تبیین می نمایند. نتایج آزمون عامل تورم واریانس نیز وجود مشکل همخطی را بین متغیرهای مستقل مدل (۳-۳) رد میکند. در نتیجه می توان به نتایج برآورد شده جهت آزمون فرضیه سوم تحقیق اتکا نمود. نتایج برآورد مدل (۳-۳) در نگاره (۴-۵) ارائه شده است.
نگاره (۴-۵): نتایج برآورد مدل (۳-۳)
متغیر
ضریب
آماره تی استیودنت
معناداری
شاخص VIF
عرض از مبدأ
**۴۸۸/۱
۱۱/۱۵
۰۰/۰
—
∆FA
*۰۸۵/۰
۳۱/۲
۰۲/۰
۰۰/۱
SIZE
**۰۶۶/۰-
۹۵/۸-
۰۰/۰
۰۱/۱
MTB
*۰۰۲/۰-
۰۵/۲-
۰۴/۰
۱۳/۱
PROFIT
**۲۱۳/۰
۵۹/۴
۰۰/۰
۱۳/۱
ضریب تعیین تعدیل شده
%۱۹/۷۵
آماره فیشر (معناداری)
**۳۲/۲۰ (۰۰/۰)
آماره لیمیر (معناداری)
**۵۸/۱۹ (۰۰/۰)
آماره هاسمن (معناداری)
**۶۲/۵۱ (۰۰/۰)
* و ** به ترتیب معناداری در سطح %۵ و %۱
معناداری ضریب متغیر اقلام تعهدی ناشی از تغییر در دارایی های ثابت (۰۸۵/۰) حاکی از وجود یک رابطه معنادار بین درصد مالکیت نهادی و اقلام تعهدی ناشی از تغییر در دارایی های ثابت است. بنابرین، فرضیه سوم تحقیق رد نمی شود.
۴-۴-۴) نتایج برآورد مدل (۳-۴)
به منظور آزمون فرضیه چهارم تحقیق، مدل (۳-۴) با رویکرد داده های ترکیبی برآورد شده است. معناداری آماره لیمیر (۳۴/۱۹) و هاسمن (۱۴/۵۳) در سطح %۱ نشان میدهد که برای برآورد مدل (۳-۴) می بایست از روش اثرات ثابت استفاده شود. نتایج برآورد مدل (۳-۳) در نگاره (۴-۵) ارائه شده است.
نگاره (۴-۶): نتایج برآورد مدل (۳-۴)
متغیر
ضریب
آماره تی استیودنت
معناداری
شاخص VIF
عرض از مبدأ
**۵۲۰/۱
۰۷/۱۵
۰۰/۰
—
∆INV
۰۲۷/۰-
۶۱/۰-
۵۴/۰
۰۰/۱
SIZE
**۰۶۹/۰-
۰۶/۹-
۰۰/۰
۰۱/۱
MTB
**۰۰۳/۰-
۵۸/۲-
۰۱/۰
۱۳/۱
PROFIT
**۲۲۷/۰
۸۷/۴
۰۰/۰
۱۲/۱
ضریب تعیین تعدیل شده
%۲۹/۷۵
آماره فیشر (معناداری)
**۰۲/۲۰ (۰۰/۰)
آماره لیمیر (معناداری)
**۳۴/۱۹ (۰۰/۰)
آماره هاسمن (معناداری)
**۱۴/۵۳ (۰۰/۰)
** به ترتیب معناداری در سطح %۱
نتایج برآورد مدل (۳-۴) با رویکرد اثرات ثابت نشان میدهد که عرض از مبدأ (۵۲۰/۱) و ضریب متغیرهای اندازه شرکت (۰۶۹/۰-)، رشد شرکت (۰۰۳/۰-) و سودآوری آن (۲۲۷/۰) در سطح %۱ معنادار است ولی ضریب متغیر اقلام تعهدی ناشی از تغییر در حجم موجودی های کالا (۰۲۷/۰-) معنادار نیست.
معناداری آماره فیشر (۰۲/۲۰) در سطح %۱ حاکی از معناداری کلی مدل است. ضریب تعیین تعدیل شده نیز نشان میدهد که متغیرهای مستقل تحقیق حدود ۷۵ درصد از تغییرات متغیر وابسته را تبیین می نمایند. نتایج آزمون عامل تورم واریانس نیز وجود مشکل همخطی را بین متغیرهای مستقل مدل (۳-۴) رد میکند. در نتیجه می توان به نتایج برآورد شده جهت آزمون فرضیه چهارم تحقیق اتکا نمود.
عدم معناداری ضریب متغیر اقلام تعهدی ناشی از تغییر در حجم موجودی های کالا (۰۲۷/۰-) حاکی از عدم وجود یک رابطه معنادار بین درصد مالکیت نهادی و اقلام تعهدی ناشی از تغییر در حجم موجودی های کالا است. بنابرین، فرضیه چهارم تحقیق رد می شود.
۴-۵) خلاصه فصل